Chantal Tiggelman- Kaspers

Hallo ik ben Chantal!

Ik ben gastouder bij Gastouderopvang het Tovertuintje in Dronten west de gilde en ben op 1 januari 1986 in Lelystad geboren en heb daar tot mijn 12de gewoond. In 1998 ben ik met mijn zusje en ouders verhuisd naar Dronten. Hier heb ik mijn VMBO diploma gehaald op het Almere College waarna ik de opleiding  SPW niveau 3 en niveau 4 ben gaan doen bij ROC Flevoland te Dronten. Beide opleidingen heb ik met een diploma goed afgerond. Tijdens mijn studie leerde ik mijn man Bastiaan kennen tijdens het uitgaan in Zandbergen en zijn sinds 2005 al samen en zijn in 2011 in het huwelijksbootje gestapt. In de jaren hebben wij 2 prachtige kinderen mogen verwelkomen onze dochter Romy (30-12-2008) en onze zoon Sem (15-07-2012).

Na 7 jaar te hebben gewerkt op verschillende kinderdagverblijven wilde ik wat anders maar wat was nog een grote vraag. Mijn droom was/is een eigen kinderdagverblijf te hebben en zo kwam ik op het idee om eerst klein te beginnen door als gastouder te gaan starten.

In 2014 heb ik de stappen ondernomen als gastouder te gaan beginnen. In mei 2014 was het zover en mocht ik dan eindelijk mijn LRKP nummer ontvangen en in oktober 2014 kwam mijn eerste kindje. In mei 2016 heb ik mijn bedrijfje opgegeven bij de Kamer Van Koophandel onder de naam Gastouderopvang het Tovertuintje. Tot op de dag van vandaag ben ik nog erg dankbaar dat ik mag zorgen voor het kostbaarste bezit van een ouder namelijk hun kind. Het belangrijkste bij mij in de opvang zijn rust regelmaat en reinheid. Dit vind je terug in ons dagritme. Naast het vrij spelen zijn er ook momenten dat we knutselen, boekje lezen, wandelen en gezamenlijk eten. Wij zitten 3x per dag aan tafel s’ ochtends om 9:00 uur voor ons fruit, ongeveer 11:45 voor ons broodje en om ongeveer 15:30 voor ons koekje, soepstengel, cracker of iets anders lekkers. Om 15:00 moeten wij altijd met de bakfiets naar school de Dukdalf om Romy en Sem te halen. Tussendoor is er tijd voor iedereen om hun rust te pakken door middel van een slaapje of even tv kijken. Tijdens het slaapje of rustmoment maak ik de beneden verdieping schoon en schrijf ik alle schriftjes die elk kind van mij krijgt.

Sinds september 2016 ben ik ook een erkend leerbedrijf bij SBB en krijg ik regelmatig stagiaires van zorgopleidingen van niveau 1 of niveau 2.

Juist ik als ouder weet hoe belangrijk het is om goede en betrouwbare opvang te hebben, waar je je kind met een gerust hart achter durft te laten. Ik wil elk kind zijn/haar tweede thuis geven waar hij/zij zich zelf kan ontplooien tot een volwaardige kleuter en klaar is om naar school te gaan en de basis weet van de normen en waarden. Elk kind is ook uniek en moet zich in zijn eigen tempo kunnen ontwikkelen, bij mij is hier de ruimte voor en ik zal hem/haar ondersteunen daar waar nodig is.

Naast mijn werk als gastouder ben ik graag in de sportschool, daar train ik 3x per week waarvan 2 dagen krachttrainingen en 1 dag SH’bam. Ook ben ik te vinden bij onze paarden in Swifterbant en rijden Romy en ik vaak door de Swifterse bossen heen. Samen met mijn heerlijke gezin woon ik in Dronten west in de wijk de Gilde en hebben in ons gezin een hele lieve Jackrussel (Pixel) van 5 jaar waar ik nog elke week mee naar de hondentraining ga. Naast al mijn eigen tijd heb ik ook nog tijd om te voetballen en te spelen met Sem en een heerlijke avond met Bastiaan te hebben. Regelmatig zijn wij ook te vinden in het voetbalstadion.

Bent u nieuwsgierig geworden naar mijn opvang en wilt u meer weten, dan kijk ik uit naar een kennismaking waarin ik mezelf en mijn opvang persoonlijk kan voorstellen.

Op www.hettovertuintje.nl kunt u meer informatie vinden over de opvang

Hopelijk tot snel!

Lieve groetjes Chantal


Soort opvang: in huis gastouder
Plaats, wijk: Dronten west de Gilde
Leeftijdscategorieën: 0-4 jaar
Huisdieren: ja 1 lieve jackrussel Pixel en 1 poes Gizmo (komt nooit binnen)
Mogelijkheid BSO-opvang: nee
Ophalen van scholen: alleen eigen kinderen van de Dukdalf
Bijzonderheden: buiten de openingstijden en dagen is veel mogelijk en bespreekbaar.


Opvangdagen

Maandag 07.00 - 18.00 uur
Dinsdag 07.00 - 18.00 uur
Donderdag 07.00 - 18.00 uur
Vrijdag 07.00 - 18.00 uur

Wat zeggen anderen over Chantal Tiggelman- Kaspers?

Eva schreef op 25 October 2021

Een lieve, vrolijke gastouder die lekker met de kinderen naar buiten gaat! Fijne buitenspeelpakken zorgen dat onze dochter lekker buiten bezig kan zijn én warm en droog blijft. Chantal heeft liefdevolle aandacht voor de kinderen en begroet ze elke dag vol warmte en enthousiasme.

schrijf een review voor Chantal Tiggelman- Kaspers