Cisca Koning

Hallo ik ben Cisca!

Start 26 augustus 2019.

Gastouder van gastouderopvang het Kroontje. Moeder van Yentl (april 2018). Samen met mijn echtgenoot wonen we in Dronten. Twaalf jaar heb ik voor de klas gestaan en gaf ik les aan jonge kinderen. Daarnaast was ik gymjuf en onderbouw coördinator. Ik vind het nog steeds leuk om kinderen te begeleiden bij hun ontwikkeling. Nu ben ik moeder en kunnen kinderen na schooltijd bij mij terecht om te ontspannen, te knutselen en te spelen.

Door nieuwe dingen uit te proberen gaan kinderen leren. Hun ontwikkeling groeit en hun talenten worden steeds meer zichtbaar. Ik vind het mooi om te zien dat kinderen steeds een stukje meer zelfstandig worden. Daarom zal ik niet alles perfect voor elkaar hebben, omdat ik de kinderen de ruimte geef met eigen oplossingen te komen. De oplossingen bereid ik voor en samen voeren we die uit.

Kinderen benader ik positief en voorspelbaar. Welk gedrag ik verwacht en wat ik fijn vind verwoord ik positief, bijvoorbeeld “we lopen rustig”. Wanneer het gedrag van kinderen vraagt om bijsturing, vertel ik wat ik zie en wat ik daar van vind. Kinderen kunnen hiermee op hun eigen gedrag reflecteren en  is gesprek met elkaar mogelijk.

Na een schooltijd haal ik kinderen op van school en gaan we naar ons huis. Daar eten en drinken we wat en praten we over hoe de rest van de middag er uit gaat zien. De seizoenen en christelijke feestdagen geven ritme aan het jaar. De activiteiten die ik de kinderen aanbied zijn er op afgestemd. Er is ruimte om te spelen en dat doen we graag buiten. In onze tuin is een ruim grasveld met daaromheen borders met bloemen, fruitstruiken, fruitbomen en een kleine moestuin. Als er wat geoogst kan worden kunnen we er samen lekker van eten. Regelmatig gaan we er op uit met de bakfiets, naar de boer, de bieb of de speeltuin.


Soort opvang: BSO, naschoolse opvang
Plaats, wijk: Dronten-Zuid
Leeftijdscatagorieën: kinderen tussen de 4 en 12 jaar
Huisdieren: geen huisdieren
Mogelijkheid BSO-opvang: ja
Ophalen van scholen: ja, dat kan met de bakfiets.
Bijzonderheden: opvang tijdens studiedagen en vakantiedagen behoort tot de mogelijkheden.

Opvangdagen

Maandag 12.00 - 17.00 uur
Dinsdag 12.00 - 17.00 uur
Woensdag 08.30 - 12.30 uur
Donderdag 12.00 - 17.00 uur
Vrijdag 12.00 - 17.00 uur
Cisca Koning

Wat zeggen anderen over Cisca Koning?

Marina Hendriksen schreef op 17 January 2023

Elke vrijdag bezorgt Cisca onze zoon een fijne middag. Buiten spelen, met de bakfiets erop uit, binnen spelen…er is genoeg afwisseling. Onze zoon komt altijd moe maar voldaan thuis. Cisca is een hartelijke, lieve vrouw bij wie ik onze zoon met een gerust hart achterlaat.

Carina Geers schreef op 23 August 2022

Mijn dochter gaat met zoveel plezier naar Cisca! Cisca is heel erg lief voor de kinderen, ze zorgt er echt voor dat ze zich thuis voelen. Ik had geen lievere gastouder kunnen wensen!

Anneke Wemmenhove schreef op 09 July 2020

Cisca is echt een topper! We kennen haar al sinds ze voor de klas stond en nu als gastouder. Ze is duidelijk, lief en geduldig. Een veilige, gezellige plek om je grootste schat naar toe te brengen! Absoluut een aanrader!

schrijf een review voor Cisca Koning