Iris vd Hulst

Hallo ik ben Iris!

In September 2023 start ik als gastouder. Samen met mijn man woon ik sinds 2018 in een eengezinswoning in Dronten west. Als gespecialiseerd pedagogisch medewerkster niveau 4 ben ik 6,5 jaar werkzaam geweest in de kinderopvang. Ik ben in het bezit van een Kinder E.H.B.O. en volg geregeld cursussen en workshops, omdat je naar mijn mening nooit bent uitgeleerd. 5 jaar heb ik gewerkt op een groep met kinderen van 0 tot 4 jaar en 1,5 jaar op een babygroep. Tijdens mijn werkervaring in de kinderopvang heb ik een eigen pedagogische visie ontwikkeld die erg samenhangt met de Montessori visie. Zo vind je bij mij thuis natuurlijk en duurzaam (speel)materiaal, zeg ik niet wat een kind niet mag doen, maar wat het wel mag doen, zullen er bij mij alleen knutselwerkjes worden gemaakt vanuit de eigen creativiteit van het kind en maak ik gebruik van de "leer mij het zelf te doen'' stijl. Dit houd in dat ik kinderen ondersteun en stimuleer om zelfstandig dingen te doen. Denk aan helpen tafel dekken, water pakken uit de kraan, omkleden voor het slapen gaan, etc.
Rekening houdend met de autonomie van de kinderen werk ik zoveel als mogelijk op kindhoogte. Tijdens eten, knutselen en spelen maken we gebruik van een lage tafel met bijpassende stoelen.

De speelomgeving van de kinderen bevind zich in onze huiselijke woonkamer. Deze wordt elke dag opnieuw ingericht met speelmateriaal dat aansluit bij de leeftijd van de kinderen. De omgeving nodigt uit om al spelend te leren en op ontdekking uit te gaan. Van te voren is goed nagedacht over het aangeboden speelmateriaal. Wat er voor zorgt dat kinderen zelf kunnen kiezen waar ze mee willen spelen en alles binnen handbereik van de kinderen staat. Geregeld bied ik ook activiteiten aan zoals liedjes zingen en verhalen vertellen in de kring, kleien, puzzelen, voorlezen, spelletjes, buiten spelen in de ruime tuin, wandelen naar een speeltuin of het bos, bakken en nog veel meer. Kinderen mogen bij mij zelf kiezen of ze mee willen doen met de aangeboden activiteiten of liever zelfstandig gaan spelen.

De grote kinderen gaan mee in een standaard dagritme met onder anderen vaste eetmomenten. De kleinere kinderen hebben hun eigen ritme. Hierbij sluit ik zo goed mogelijk aan te bij de behoeftes en het ritme van thuis.
Door de dag heen probeer ik de kinderen zo weinig mogelijk uit hun spel te halen. Daarom zoek ik de juiste overgangsmomenten observerend uit. De tijden van het dagritme kunnen hierdoor soms afwijken. Om de overgangsmomenten voor de kinderen duidelijk en makkelijk te maken zingen we bijpassende liedjes.

Ik ben graag buiten, speel enthousiast mee met de spelletjes van de kinderen en ben zorgzaam, rustig en geduldig. Ik sluit graag aan bij de belevingswereld van de kinderen en probeer aan de hand van hun interesses ontwikkelingsstimulerend te werken. Een knuffel en een glimlach van een kind maakt mijn dag helemaal goed. Wanneer uw kind gelukkig en tevreden is, ben ik dat ook.


Soort opvang: in huis gastouder
Plaats, wijk: Dronten – West
Leeftijdscatagorieën: 0-4
Huisdieren: 2 katten
Mogelijkheid BSO-opvang: nee
Ophalen van scholen: nee
Bijzonderheden: van 7.30 – 17.30 uur opvang

Opvangdagen

Maandag 07.30 - 17.30 uur
Dinsdag 07.30 - 17.30 uur
Donderdag 07.30 - 17.30 uur
Vrijdag 07.30 - 17.30 uur

Wat zeggen anderen over Iris vd Hulst?

Sorry, er zijn nog geen reviews beschikbaar voor Iris vd Hulst.

schrijf een review voor Iris vd Hulst