Maaike Hoogerland

Hallo ik ben Maaike!

Mijn naam is Maaike Hoogerland, getrouwd met Wouter. Wij hebben samen 3 lieve kinderen, Remco, Denise en Anouk. Vanaf 2007 ben ik gastouder. Na de geboorte van onze oudste wilde ik graag thuis werken met het idee om er altijd te kunnen zijn voor de kinderen. Vanuit die positie kwam de vraag van diverse ouders of ik voor hun kindje wilde zorgen wanneer zij aan het werk zijn. Toen is het idee gerezen om als gastouder de opvang van (jonge) kinderen te gaan verzorgen. Dit werk geeft mij veel voldoening, vooral om de aandacht en liefde te kunnen geven aan uw kinderen in combinatie met de zorg voor mijn eigen gezin.

Ik ben gastouder met een christelijke levensovertuiging. Kinderopvang Krummel wil graag werken vanuit positieve normen en waarden en wil deze ook meegeven aan de kinderen. 

Rond 1 november 2013 heb ik ook een naam bedacht die afgeleid wordt uit een boekje van Max Lucado. Het boek heet Krummel. Het is een rups die zich ontwikkeld tot een wondermooie vlinder. De boodschap van dit mooie verhaal wil zeggen dat elk kind er mag zijn en zal ontwikkelen tot een uniek persoon. Het geeft mij veel voldoening om te zien dat wanneer uw kind in zijn/haar 4e levensjaar als het ware de vleugels uitslaat en fladderend de wijde wereld gaat verkennen.

Ik vind het volgen van de ontwikkeling van kinderen heel boeiend. Ik lever daarin graag de kwaliteit die noodzakelijk is voor het welzijn van ieder individueel kind. Hiervoor maak ik gebruik van de visie van Reggio Emilia. Ik probeer zo goed mogelijk aan te sluiten bij de eigenheid en creatieve vaardigheden van het kind en bij wat elk individueel kind bezighoudt. Dat betekent dat ik hen veel observeer en weinig voorbereide activiteiten aanbiedt, maar meer kind-volgend werk. De Pedagogen Montessori en Pikler spelen hier een belangrijke rol, ik geef kinderen genoeg bewegingsruimte om dingen zelf te doen en hou daarbij rekening met de gevoelige periodes van het kind. En geef het kind de tijd en aandacht die het nodig heeft om zichzelf, zijn omgeving en de anderen te leren kennen. Tegelijkertijd behoud ik mijn eigen dagprogramma, om hen wel een duidelijke structuur en daarmee veiligheid te geven. Ingedeeld naar de vier pedagogische basisdoelen van Marianne Riksen-Walraven die zijn benoemd in de Memorie van Toelichting bij de Wet kinderopvang.

 


Soort opvang: in huis gastouder
Plaats, wijk: de Gilden in Dronten west
Leeftijdscatagorieën:  0 tot 4 jaar
Huisdieren: Nee, buiten wel 2 konijnen en 2 kippen
Mogelijkheid BSO-opvang: nee
Ophalen van scholen: nee  
Bijzonderheden: nvt

Opvangdagen

Maandag 07.00 - 18.00 uur
Dinsdag 07.00 - 18.00 uur
Donderdag 07.00 - 18.00 uur
Vrijdag 07.00 - 18.00 uur
Maaike Hoogerland

Wat zeggen anderen over Maaike Hoogerland?

Susan schreef op 07 June 2021

Onze zoon gaat vanaf dat hij baby is naar Maaike, en dat voelt zo vertrouwd dat onze 2e zoon binnenkort ook naar haar toe gaat. Het is een fijn gezin waar onze zoon altijd met veel plezier naar toe gaat. In en om het huis genoeg ruimte om lekker te spelen en te ontwikkelen. Wij vinden Maaike een betrokken, sociale gastouder die zichtbaar om de kinderen geeft.

Channah schreef op 13 July 2020

Vanaf de kennismaking altijd al een goed gevoel gehad bij Maaike als gastouder. En dat is altijd zo gebleven. We zijn dus erg blij en gelukkig met Maaike als gastouder en hebben alle vertrouwen. Onze dochter gaat met veel plezier een dag naar Maaike toe en is gek op haar. Er hangt een fijne, rustige en warme sfeer in huis. Ook is er altijd een goede en prettige communicatie en onze dochter komt voldaan en ontspannen terug. We merken dat ze lekker zichzelf kan zijn en kan ontwikkelen. Voor ons is dit dus echt de beste keuze geweest voor opvang!

schrijf een review voor Maaike Hoogerland