Mariska Brinkman

Hallo ik ben Mariska!

Geboren in 1984. Samen met mijn man en onze 2 dochters (’11 en ’13) wonen wij in Dronten-West. Er is nog genoeg ruimte en liefde voor meer kinderen in huis. Door mijn grote liefde voor kinderen en de goede combi met het moederschap ben ik 5 jaar geleden gastouder geworden. Hiervoor heb ik de opleiding Helpende, zorg&welzijn moeten volgen en heb ik mijn kinder-EHBO certificaat behaald.

In mijn vrije tijd ga ik graag een rondje hardlopen en sta ik veel in de keuken. Ik ben een christen en wil graag de christelijke normen&waarden overbrengen op de kinderen. Zo vind ik het belangrijk om respect voor elkaar te hebben, bidden wij voor het eten en let ik op het taalgebruik. Uiteraard zijn alle kinderen met verschillende achtergronden en overtuigingen welkom bij ons!

Ons huis beschikt over een speelkamer, waarin een box staat, een tafel met kinderstoelen en voldoende speelgoed. Het allerbelangrijkste aan opvoeding vind ik dat kinderen de ruimte en de tijd moeten hebben om zelf te kunnen spelen. Daarom bied ik verschillende soorten speelgoed aan waarin kinderen hun fantasie kwijt kunnen en zich op verschillende manieren kunnen ontwikkelen. Daarnaast hebben wij een ruime tuin met tegels om lekker te kunnen rennen en fietsen en een groot grasveld met een glijbaantje, wip en trampoline. Naast dat kinderen hun energie kwijt moeten, vind ik rust ook erg belangrijk en dat probeer ik te creëren door regelmaat toe te passen in het dagschema. Door een vast dagschema, weten de kinderen waar ze aan toe zijn.

Ik werk met een voorschools educatieprogramma: Kiki. Dit is een knuffelbeer die ons elke maand meeneemt in een nieuw thema. Aan de hand van dit thema maken we 1 à 2 keer per week een knutselwerkje en leren de kinderen spelenderwijs woordjes.

Gezonde voeding vind ik erg belangrijk. Dit betekent dat ik veel variatie aanbreng in de voeding, we eten zo min mogelijk suiker en veel vezels en vitaminen.

Ik vind het ontzettend leuk om dit werk te doen en vind het heerlijk om kleine kinderen aandacht te geven en te helpen op weg naar zelfstandigheid, maar ik kan ook echt genieten van kinderen die hun fantasie gebruiken tijdens het spelen.

Binnenkort komen er weer plekjes vrij voor nieuwe kinderen, dus vraag gerust naar de mogelijkheden. Er is veel mogelijk in overleg.

Misschien tot ziens!


Soort opvang: bij de gastouder thuis
Plaats, wijk: Dronten-West, Munten 1
Leeftijd kinderen waaraan opvang geboden kan worden: 0-3 jaar
Huisdieren: nee
Mogelijkheid BSO opvang: nee
Ophalen van scholen: nee
Bijzonderheden: n.v.t.


Opvangdagen

Dinsdag 07.00 - 18.00 uur
Donderdag 07.00 - 18.00 uur
Vrijdag 07.00 - 18.00 uur andere tijden in overleg

Wat zeggen anderen over Mariska Brinkman?

Sorry, er zijn nog geen reviews beschikbaar voor Mariska Brinkman.