Mariska Brinkman

Hallo ik ben Mariska!

Geboren in 1984. Samen met mijn man en onze 2 dochters (’11 en ’13) wonen wij in Dronten-West. Er is nog genoeg ruimte en liefde voor meer kinderen in huis. Door mijn grote liefde voor kinderen en de goede combi met het moederschap ben ik 5 jaar geleden gastouder geworden. Hiervoor heb ik de opleiding Helpende, zorg&welzijn moeten volgen en heb ik mijn kinder-EHBO certificaat behaald.

In mijn vrije tijd ga ik graag een rondje hardlopen en sta ik veel in de keuken. Ik ben een christen en wil graag de christelijke normen&waarden overbrengen op de kinderen. Zo vind ik het belangrijk om respect voor elkaar te hebben, bidden wij voor het eten en let ik op het taalgebruik. Uiteraard zijn alle kinderen met verschillende achtergronden en overtuigingen welkom bij ons!

Ons huis beschikt over een speelkamer, waarin een box staat, een tafel met kinderstoelen en voldoende speelgoed. Het allerbelangrijkste aan opvoeding vind ik dat kinderen de ruimte en de tijd moeten hebben om zelf te kunnen spelen. Daarom bied ik verschillende soorten speelgoed aan waarin kinderen hun fantasie kwijt kunnen en zich op verschillende manieren kunnen ontwikkelen. Daarnaast hebben wij een ruime tuin met tegels om lekker te kunnen rennen en fietsen en een groot grasveld met een glijbaantje, wip en trampoline. Naast dat kinderen hun energie kwijt moeten, vind ik rust ook erg belangrijk en dat probeer ik te creëren door regelmaat toe te passen in het dagschema. Door een vast dagschema, weten de kinderen waar ze aan toe zijn.

Ik werk met een voorschools educatieprogramma: Kiki. Dit is een knuffelbeer die ons elke maand meeneemt in een nieuw thema. Aan de hand van dit thema maken we 1 à 2 keer per week een knutselwerkje en leren de kinderen spelenderwijs woordjes.

Gezonde voeding vind ik erg belangrijk. Dit betekent dat ik veel variatie aanbreng in de voeding, we eten zo min mogelijk suiker en veel vezels en vitaminen.

Ik vind het ontzettend leuk om dit werk te doen en vind het heerlijk om kleine kinderen aandacht te geven en te helpen op weg naar zelfstandigheid, maar ik kan ook echt genieten van kinderen die hun fantasie gebruiken tijdens het spelen.

Binnenkort komen er weer plekjes vrij voor nieuwe kinderen, dus vraag gerust naar de mogelijkheden. Er is veel mogelijk in overleg.

Misschien tot ziens!


Soort opvang: bij de gastouder thuis
Plaats, wijk: Dronten-West, Munten 1
Leeftijd kinderen waaraan opvang geboden kan worden: 0-3 jaar
Huisdieren: nee
Mogelijkheid BSO opvang: nee
Ophalen van scholen: nee
Bijzonderheden: n.v.t.


Opvangdagen

Dinsdag 07.00 - 18.00 uur
Donderdag 07.00 - 18.00 uur
Vrijdag 07.00 - 18.00 uur andere tijden in overleg

Wat zeggen anderen over Mariska Brinkman?

Liesbeth schreef op 02 July 2020

Marjolein zorgt alweer 3 jaar voor onze zoon. Ze is creatief, onderneemt graag uitjes, is consequent, denkt graag mee en ze is bovenal vrolijk en liefdevol met de kinderen. Je ziet dat ze plezier heeft in haar vak. Kortom, een echte aanrader voor de kids uit heel Dronten en omgeving.

Hiekje Dijs schreef op 01 July 2020

Wat wij ontzettend fijn vinden aan Monique is de huiselijke setting die zij biedt. Ze geeft ons het gevoel dat ze onze kinderen graag ziet en ze gaan graag naar haar toe. De leukste knutselwerkjes krijgen ze mee. En we horen liedjes die we zelf nooit hebben geleerd. Een betere gastouder dan Monique kunnen wij ons niet wensen!

Armin schreef op 01 July 2020

Wij brengen onze zoon inmiddels al meer dan een half jaar naar Linda, in beginsel vonden wij dat spannend, maar al vrij snel ging dat met een gerust hart. Dat komt doordat onze zoon het prima naar zijn zin heeft bij haar en de andere kinderen. Linda is een spontane en energieke vrouw die wel raad weet met kinderen. Ze heeft altijd wel een thema waar iets mee gedaan wordt. Wat natuurlijk hartstikke leuk is voor de kinderen.

Marleen Valk schreef op 01 July 2020

Ontzettend lieve, leuke en creatieve gastouder! Onze dochter gaat er met plezier naartoe en vind het jammer dat als ze naar school gaat niet meer naar Linda kan. Je voelt de rust in huis. Onderlinge communicatie hebben wij als zeer prettig ervaren!

Iryna schreef op 29 June 2020

Ons dochtertje gaat al ruim 1.5 jaar bij de gastouder Monique van Hartendiefjes! Ze gaat altijd met veel plezier naar haar Miek en heeft het erg naar haar zin. Wij zijn erg blij met Monique. Ze is een gastouder die veel liefde en aandacht heeft voor de kinderen. Als onze dochter naar school gaat, gaan we Monique zeker missen!

Irene Bakker schreef op 25 June 2020

Een top gastouder!! Onze dochter komt bij Rosa vanaf haar eerste jaar. Ze is nu bijna 4 en gaat er nog steeds met veel plezier heen. Rosa is ontzettend lief en geduldig. Zowel binnen als buiten worden er leuke activiteiten gedaan. De kinderen hebben er alle vrijheid in alle veiligheid. Wij brengen onze dochter met een glimlach naar Rosa en halen haar er weer met een glimlach op. Wij zijn blij dat wij destijds de keuze voor gastouderopvang gemaakt hebben. Het is voor ons een enorm voordeel ten opzichte van het kinderdagverblijf vanwege de flexibiliteit. We zullen Rosa echt missen als onze dochter straks naar school gaat. Een gastouder om aan te bevelen! Wij zijn zeer tevreden!

Evelien van den Brink schreef op 22 June 2020

Onze kinderen hebben het ontzettend naar hun zin bij Lisa. Ze heeft een heerlijke ruimte waar ze worden opgevangen en ze doet veel leuke dingen met de kinderen. Voor ons als ouders is ze ook heel prettig in de omgang. We laten de kinderen met een gerust hart bij Lisa achter!

Jessica Broeders schreef op 11 June 2020

Onze zoon gaat nu ongeveer 1,5 jaar met veel plezier naar Rosa! Een aantal steekwoorden die wij bij Rosa vinden passen: Geduldig op 1!, lief, kind krijgt de vrijheid om op een veilige manier te ontdekken en spelen, huiselijke sfeer, kleinschalig, leuke kleinschalige activiteiten. Wij zijn zeer tevreden over de opvang! Een gastouder om zeker aan te bevelen.

Minal Woning schreef op 09 June 2020

Wij zijn ontzettend blij met Lisa als gastouder. Ons kereltje heeft baat bij rust en de individuele kijk naar het kind en dat doet Lisa heel goed! Ze is super lief voor hem en geeft hem de tijd en ruimte om te wennen aan nieuwe situaties. Ze doet leuke dingen en staat open voor een leuk gesprekje (zowel persoonlijk als via de app) en houdt ons op de hoogte dmv foto’s en filmpjes. En heeft een super mooie aparte opvang ruimte. Wij brengen onze zoon met een gerust en liefdevol hart naar Lisa

Deborah schreef op 03 June 2020

Jaaa lieve vraagouders, ik raad Jose met 100% aan. Ze geeft zoveel liefde en wamte aan de kinderen, ze is ondernemend, positief, creatief en vooral zorgt ze enorm goed voor de kinderen. Jose je bent een topper! Fijn dat Julian bij jou zichzelf mag en kan zijn en zoveel plezier bij je heeft.

Wendy Livestro schreef op 14 May 2020

Wij kunnen ons geen betere gastouder bedenken dan Marina. De liefde en aandacht die zij voor de kinderen heeft is iets waar wij haar in prijzen. Ze behandelt de oppas kindjes als eigen en dat maakt dat ook de kinderen een speciale band met haar opbouwen. Kortom een echte aanrader.