Mijke van Baal

Hallo ik ben Mijke!

Geboren in 1984, trotse moeder van 2 kinderen: een dochter (2012) en een zoon (2016). Bij Mijke worden kinderen opgevangen in huiselijke kring. Dit betekent dat ze meedraaien in het ritme en de warmte van ons gezin. Samen brengen we mijn dochter naar de basisschool, halen we soms boodschappen of lenen we boeken bij de bibliotheek. Bij Mijke krijgen kinderen elke dag een leuke activiteit aangeboden. Afhankelijk van de behoefte gaan we bijvoorbeeld knutselen, maken we samen muziek, spelen we buiten of met uitdagend speelgoed. Alle kinderen mogen mee doen, maar dat hoeft natuurlijk niet persé. Uiteraard is er bij Mijke  ook voldoende tijd voor de kinderen om zelf te spelen. Zowel binnen als buiten hebben de kinderen voldoende ruimte. Bij Mijke worden de kinderen begeleid in het vergroten van hun zelfstandigheid. ‘Leer mij het zelf doen’ is een uitspraak van Maria Montessori en die ruimte is er bij Mijke.

Meer dan 8 jaar ben ik leerkracht in het basisonderwijs geweest, waarvan 7 jaar bij kleuters. Ik heb hierdoor veel kennis opgedaan over jonge kinderen, hoe je ze benadert en hoe je ze stimuleert in spel. In mijn vrije tijd lees ik graag, naai ik kleding en ga ik naar de moestuin. Als er fruit of groente geoogst kan worden neem ik de kinderen graag mee!

Kernwoorden die horen ‘Bij Mijke’:
- positieve benadering – zelfstandigheid - eigenheid van het kind - buiten spelen - zorg voor natuur en milieu - biologisch, puur en onbewerkt eten - 

Op www.bijmijke.nl ga ik hier dieper op in.


Soort opvang: in huis gastouder
Plaats, wijk: Oud-Dronten
Leeftijdscategorieën: 0- 4 jaar
Huisdieren: nee, wel zoeft af en toe onze robotstofzuiger voorbij
Mogelijkheid BSO opvang: nee
Ophalen van scholen: nee  
Bijzonderheden: geen


Opvangdagen

Maandag7.00 -18.00 uur
Dinsdag7.00 -18.00 uur
Donderdag7.00 -18.00 uur