Rianne Janssen

Hallo ik ben Rianne!

Geboren in 1980 in Hilversum en nu al vele jaren poldermeisje waarvan de laatste 3 jaar met plezier in Biddinghuizen.

Ik heb vier kinderen (drie zonen uit 2000, 2003 en 2009 en een dochter uit 2011) waarvan de jongste drie nog bij mij wonen.

Ik heb een brede interesse en voorliefde voor alles wat dicht bij de (en mijn) natuur staat; mensen, planten, voeding, dieren. Ik lees graag en verdiep me op die manier ergens in als ik het graag wil weten!

Ik ben werkzaam geweest in de kinderopvang, op allerlei groepen maar kon mijn draai niet vinden. Als gastouder kan ik mezelf zijn en dat samen met mijn kennis stelt me in staat een fijne, warme en vertrouwde plek te bieden aan kinderen.

Mijn visie is dat ieder kind is helemaal goed zoals het is en zo kijk ik naar ze. Ik wil ze leren kennen met een open houding en daarin laten ze me goed zien wat ze beweegt. Vanuit daar kan ik inspelen op de individuele behoefte en leer ik welke persoonlijke benadering bij ze past. Ik merk dat ik met mijn manier van zijn en handelen een kind het vertrouwen geef dat ze zichzelf kunnen zijn waardoor ze zich gezien en gehoord voelen. Dit is een groot onderdeel van het bouwen aan de emotionele veiligheid binnen de opvang.

Kinderen leren het meest van spelen met elkaar, of naast elkaar, kijkend naar elkaar, observerend. De interactie, de botsingen en beginnende vriendschappen. Het wachten op je beurt, rekening houden met elkaar, zien hoe iemand op je reageert, zien wat jou reactie met een ander doet. De hele wereld in het klein, in een veilige vertrouwde omgeving, hoe mooi is het om dat te mogen begeleiden!

Vrij spel en open spel materialen vind ik belangrijk, het stimuleert het spelen enorm en ondanks dat sommige kinderen daar even aan moeten wennen, is er nog niemand geweest die niet ging spelen! Tijdens spel observeer ik veel, ben ik bewust aanwezig en zie hoe kinderen individueel en in de groep bewegen en omgaan met elkaar. Zo kan ik de (non-verbale) signalen het beste zien, hoe het met iedereen gaat en wat ze eventueel nodig hebben. Ik stimuleer en coach waar nodig maar grijp niet zomaar in waar het niet nodig is.  

De activiteiten die ik aanbied of onderneem zullen verweven zijn in het dagritme en veelal voortvloeien uit de seizoenen en feestdagen. De gewone dagelijkse omstandigheden die we tegenkomen maken de thema’s, dat is vaak de mooiste voedingsbodem om wat uit te diepen omdat die het dichtste bij de beleving staan op dat moment.

Ik werk niet met een activiteiten planning, er is dagelijks dezelfde structuur van eten, slapen, spelen. Daarnaast eventueel andere kinderen halen en brengen van en naar school, wandelen met de hondjes, dagelijkse dingen. De structuur maakt een dag voorspelbaar en voorspelbaarheid is een belangrijk onderdeel van emotionele veiligheid, een kind weet waar het aan toe is en wat er komen gaat.

Eten en drinken bij ons zijn meestal pure, volkoren en biologische producten, zo min mogelijk toevoegingen. Hoe dichter eten en drinken bij de natuur staat hoe beter. We eten en drinken op vaste momenten, dit doen we gezamenlijk aan tafel. Je mag eten wat je lekker lijkt en proeven wat je niet kent. Baby’s volgen uiteraard hun eigen voedingsschema en groeien langzaam mee met de rest als ze groter worden. Met verjaardagen en feestjes ben ik pro lekkers en slingers! Ik schuw geen pepernoten of (versierde) cup cakes als de gelegenheid daarom vraagt!

Interesse? Lees verdere informatie en praktische zaken op www.gastouderbiddinghuizen.nl

Opvangdagen

Maandag 07.00 - 18.00 uur
Dinsdag 07.00 - 18.00 uur
Donderdag 07.00 - 18.00 uur

Wat zeggen anderen over Rianne Janssen?

Sorry, er zijn nog geen reviews beschikbaar voor Rianne Janssen.

schrijf een review voor Rianne Janssen