Rosa van Loon

Hallo ik ben Rosa!

Mijn naam is Rosa van Loon (1976) getrouwd met Herbert van Loon en ik ben de moeder van vier kinderen genaamd Jamie, Fleur, Joy en Bobbie. Ik heb mijn vwo-diploma behaald en daarna de opleiding Academie Lichamelijke Oefening gevolgd. Na verloop van de opleiding kwam ik erachter dat ik geen plezier had in het geven van gymles aan de tieners en ben ik uiteindelijk met mijn man voor een eigen gezin gegaan. Naast het zorgen voor mijn eigen kinderen en man vind ik het leuk om voor anderen te zorgen. Ook houd ik van lezen, sporten en dieren. Op vakantie gaan vind ik heerlijk, maar mijn thuis is ook echt mijn thuis. Jamie is mijn oudste zoon (2003) en zit op het vwo, mijn dochters Fleur (2006) en Joy (2010) zitten op de basisschool de Zonnewijzer. Bobbie onze jongste zoon (2013) zal na de zomervakantie ook naar de Zonnewijzer gaan.

Omdat al mijn eigen kinderen straks naar school gaan heb ik besloten om te gaan werken als gastouder. Mede dat ik erg veel van kinderen hou en graag iets wil betekenen voor kinderen en ze graag wil helpen met hun ontwikkeling heb ik gekozen voor het beroep gastouder. Daarnaast kan ik dit perfect combineren met mijn eigen kinderen. Bij ons thuis is het altijd een gezellige ‘boel’ en gelukkig is ons huis groot genoeg om ook uw kind de ruimte te bieden. Wij hebben ook in de tuin meerdere speeltoestellen staan om bij mooi weer uw kind lekker te kunnen laten genieten van de buitenlucht wat zo belangrijk is voor elk kind.

Onze kinderen zijn gewend aan andere kinderen en kunnen goed samen spelen. Sterker nog samen spelen en samen delen is belangrijk bij ons thuis. Ik vind het belangrijk dat uw kind zich bij ons thuis voelt en gewoon zichzelf kan zijn. Elk kind heeft recht op zijn eigen gevoelens en ook als hij of zij een mindere dag heeft moet dat ook kunnen. Wij hebben verschillende soorten speelgoed en spelletjes in verschillende opbergbakken en voor verschillende leeftijden. Hieruit kunnen de kinderen kiezen, maar er dient ook opgeruimd te worden indien we wisselen van speelgoed. Afwisseling is hierin geen probleem! In de tuin hebben wij een zandbak, klimhuis met glijbaan, trampoline met een net er omheen en twee schommels. Als het mooi weer is kunnen wij ook naar het achterveld waar wij aan wonen waar een speeltuintje is en de mogelijkheid om te voetballen of korfballen. Ook is de speeltuin bij ‘de bult’ in de Landmaten dichtbij en op loopafstand.

Ik ben ook bekend met de pedagogische doelstelling van Ridder Roeland en kan mij hier goed in vinden. Elk kind is uniek, heeft zijn eigen talent en moet de gelegenheid krijgen zich te kunnen ontwikkelen zoals het zelf wil. Bij ons thuis kan dat! Ik wil graag bijdragen aan het stimuleren van de ontwikkelingen van uw kind zodat zij of hij in zijn eigen tempo kan groeien naar een groter kind en uiteindelijk naar een jongvolwassenen. Onze eigen kinderen willen wij sociaal sterk maken, indien uw kind bij ons komt zullen wij samen (u en ik) een koers varen zoals u wilt en bij mij mogelijk is. Samen zullen wij voor uw kind zorgen en het beste eruit proberen te halen op een gezonde wijze. Hierbij zal ik zeker de drie manieren hanteren van Ridder Roeland, maar ook onze eigen normen en waarden bij hanteren. 

Niet alleen veiligheid is belangrijk voor uw en mijn eigen kinderen, maar ook de geborgenheid. Ik wil dezelfde geborgenheid geven als u het kind haar eigen mama en papa. Als uw kind bijvoorbeeld valt zal ik me om hem of haar net zo bekommeren als om mijn eigen kind. Liefde vormt een kind en daar wil ik me voor inzetten. De dagindeling zal elke keer anders zijn, mede door mijn eigen kinderen en uw kind(eren). Deze indeling komt zeker ter sprake indien wij elkaar gaan ontmoeten, want wij beiden dienen hier natuurlijk overeenstemming in te hebben. Alles kan in overleg, niets moet!

Qua opvangtijden ben ik flexibel en er kan heel veel in overleg. Wel is voor mij en mijn man belangrijk dat ik er ook ben voor onze eigen kinderen, dus zal het ‘samen delen’ hier ook op gaan. Ik heb er veel zin in en hoop dat u uw kind(eren) bij mij wilt plaatsen.

Liefs Roos!

www.familyvanloon.nl


Soort opvang: in huis gastouder
Plaats, wijk: Dronten, de Landmaten
Leeftijdscategorieën: 2 - 8 jaar
Huisdieren: 2 konijnen en 1 poes
Mogelijkheid BSO-opvang: ja
Ophalen van scholen: ja mogelijk bij de scholen de Zonnewijzer, de Flevosprong of het Kompas
Bijzonderheden: geen


Opvangdagen

Maandag in overleg
Dinsdag
Woensdag in overleg
Donderdag
Vrijdag

Wat zeggen anderen over Rosa van Loon?

Leonie Geerts schreef op 27 October 2021

Rosa is echt een super gastouder! Ze heeft zoveel geduld met de kinderen en verzint elke keer weer nieuwe activiteiten. Mijn zoon vraagt elke ochtend. Mag ik vandaag naar Rosa?

Irene Bakker schreef op 25 June 2020

Een top gastouder!! Onze dochter komt bij Rosa vanaf haar eerste jaar. Ze is nu bijna 4 en gaat er nog steeds met veel plezier heen. Rosa is ontzettend lief en geduldig. Zowel binnen als buiten worden er leuke activiteiten gedaan. De kinderen hebben er alle vrijheid in alle veiligheid. Wij brengen onze dochter met een glimlach naar Rosa en halen haar er weer met een glimlach op. Wij zijn blij dat wij destijds de keuze voor gastouderopvang gemaakt hebben. Het is voor ons een enorm voordeel ten opzichte van het kinderdagverblijf vanwege de flexibiliteit. We zullen Rosa echt missen als onze dochter straks naar school gaat. Een gastouder om aan te bevelen! Wij zijn zeer tevreden!

Jessica Broeders schreef op 11 June 2020

Onze zoon gaat nu ongeveer 1,5 jaar met veel plezier naar Rosa! Een aantal steekwoorden die wij bij Rosa vinden passen: Geduldig op 1!, lief, kind krijgt de vrijheid om op een veilige manier te ontdekken en spelen, huiselijke sfeer, kleinschalig, leuke kleinschalige activiteiten. Wij zijn zeer tevreden over de opvang! Een gastouder om zeker aan te bevelen.

schrijf een review voor Rosa van Loon