Corona - Algemeen

Op deze pagina vind je meest gestelde vragen met betrekking tot corona en de opvang.

Bestaat er een protocol met betrekking tot gastouderopvang?

Ja, wij hebben een protocol opgesteld dat als leidraad dient voor onze gast- en vraagouders.

Klik hier om het protocol te downloaden"

Mag mijn verkouden kind naar de gastouders?

Ja, in beginsel mogen kinderen met verkoudheidsklachten (loopneus, neusverkoudheid, niezen en/of keelpijn) of bekende hooikoortsklachten naar de gastouder, MAAR er gelden wel aanvullende voorwaarden.

Gebruik de beslisboom kinderen 0 jaar t/m groep 8 om te bepalen of een kind naar de gastouder kan.

Mijn gastouder en/of huisgenoot van mijn gastouder heeft corona. Wat moet ik doen?

Indien je gastouder (of huisgenoot van de gastouder) corona heeft gelden de algemene regels. Dat betekent kort gezegd dat jij je normale dingen kunt blijven doen, tenzij je meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter met je gastouder hebt verbleven of je een melding krijgt via de app CoronaMelder. In dat geval geval moet je 10 dagen in thuisquarantaine. Je kunt ook na 5 dagen een test doen; als deze negatief uitvalt, mag je weer uit quarantaine.

Voor meer informatie klik hier

Waar moet mijn kind naartoe als mijn vaste gastouder haar opvang heeft moeten sluiten door de corona-regels?

Zodra je weet dat de opvang sluit kun je je melden bij Ridder Roeland. Wij zullen proberen om vervangende opvang te regelen. E.e.a. binnen de mogelijkheden die we hebben; veel van onze gastouders hebben een volle bezetting en (snel) vervanging regeling is niet altijd mogelijk. Wij adviseren je dan ook om zelf alternatieven te onderzoeken.

Mijn gastouder is verkouden, mag mijn kind naar haar toe?

Voor gastouders gelden de regels zoals die voor iedereen gelden. Dus; heeft een gastouder klachten die passen bij corona, dan blijft ze thuis en laat ze zich testen op corona. Tot de uitslag van de test bekend is, kan er geen opvang geboden worden.