Iris vd Hulst

Hallo ik ben Iris!

In September 2023 start ik als gastouder. Samen met mijn man woon ik sinds 2018 in een eengezinswoning in Dronten west. Als gespecialiseerd pedagogisch medewerkster niveau 4 ben ik 6,5 jaar werkzaam geweest in de kinderopvang. Ik ben in het bezit van een Kinder E.H.B.O. en volg geregeld cursussen en workshops, omdat je naar mijn mening nooit bent uitgeleerd. 5 jaar heb ik gewerkt op een groep met kinderen van 0 tot 4 jaar en 1,5 jaar op een babygroep. Tijdens mijn werkervaring in de kinderopvang heb ik een eigen pedagogische visie ontwikkeld die erg samenhangt met de Montessori visie. Zo vind je bij mij thuis natuurlijk en duurzaam (speel)materiaal, zeg ik niet wat een kind niet mag doen, maar wat het wel mag doen, zullen er bij mij alleen knutselwerkjes worden gemaakt vanuit de eigen creativiteit van het kind en maak ik gebruik van de "leer mij het zelf te doen'' stijl. Dit houd in dat ik kinderen ondersteun en stimuleer om zelfstandig dingen te doen. Denk aan helpen tafel dekken, water pakken uit de kraan, omkleden voor het slapen gaan, etc.
Rekening houdend met de autonomie van de kinderen werk ik zoveel als mogelijk op kindhoogte. Tijdens eten, knutselen en spelen maken we gebruik van een lage tafel met bijpassende stoelen.

De speelomgeving van de kinderen bevind zich in onze huiselijke woonkamer. Deze wordt elke dag opnieuw ingericht met speelmateriaal dat aansluit bij de leeftijd van de kinderen. De omgeving nodigt uit om al spelend te leren en op ontdekking uit te gaan. Van te voren is goed nagedacht over het aangeboden speelmateriaal. Wat er voor zorgt dat kinderen zelf kunnen kiezen waar ze mee willen spelen en alles binnen handbereik van de kinderen staat. Geregeld bied ik ook activiteiten aan zoals liedjes zingen en verhalen vertellen in de kring, kleien, puzzelen, voorlezen, spelletjes, buiten spelen in de ruime tuin, wandelen naar een speeltuin of het bos, bakken en nog veel meer. Kinderen mogen bij mij zelf kiezen of ze mee willen doen met de aangeboden activiteiten of liever zelfstandig gaan spelen.

De grote kinderen gaan mee in een standaard dagritme met onder anderen vaste eetmomenten. De kleinere kinderen hebben hun eigen ritme. Hierbij sluit ik zo goed mogelijk aan te bij de behoeftes en het ritme van thuis.
Door de dag heen probeer ik de kinderen zo weinig mogelijk uit hun spel te halen. Daarom zoek ik de juiste overgangsmomenten observerend uit. De tijden van het dagritme kunnen hierdoor soms afwijken. Om de overgangsmomenten voor de kinderen duidelijk en makkelijk te maken zingen we bijpassende liedjes.

Ik ben graag buiten, speel enthousiast mee met de spelletjes van de kinderen en ben zorgzaam, rustig en geduldig. Ik sluit graag aan bij de belevingswereld van de kinderen en probeer aan de hand van hun interesses ontwikkelingsstimulerend te werken. Een knuffel en een glimlach van een kind maakt mijn dag helemaal goed. Wanneer uw kind gelukkig en tevreden is, ben ik dat ook.


Soort opvang: in huis gastouder
Plaats, wijk: Dronten – West
Leeftijdscatagorieën: 0-4
Huisdieren: 2 katten
Mogelijkheid BSO-opvang: nee
Ophalen van scholen: nee
Bijzonderheden: van 7.30 – 17.30 uur opvang

Opvangdagen

Maandag 07.30 - 17.30 uur
Dinsdag 07.30 - 17.30 uur
Donderdag 07.30 - 17.30 uur
Vrijdag 07.30 - 17.30 uur

Wat zeggen anderen over Iris vd Hulst?

Lieneke Vrieling schreef op 24 January 2024

Vanaf december 2023 hebben wij Indy (0) 2 dagen per week bij Iris op de opvang zitten, en wat vind ze het leuk!!!!! In het begin was het even wennen aan elkaar en elkaar een beetje leren kennen maar al snel kwam Indy met een grote glimlach bij Iris thuis binnen! Ze word flink uitgedaagd bij Iris en zelfs op deze leeftijd komt ze al met leuke werkjes thuis! Fantastisch! Wij vinden het super fijn dat ze gewoon haar eigen ikke mag zijn en dat word ook alleen maar gestimuleerd. Met een fijn gevoel brengen wij Indy iedere maandag en donderdag naar Iris toe. Dat wil je toch? Echt een aanrader!

Roy en Monique Ymker schreef op 01 January 2024

Iris is een topper! Vanaf september 2023 komen Fleur (3) en Sepp (1) bij Iris en wat zijn ze gek op Iris. Iris onderneemt veel met de kinderen: naar buiten, bakken en er wordt themagericht gewerkt. Iris houdt met het uitzoeken van deze thema’s rekening met de tijd van het jaar. Ook is Iris een “gezonde” opvang qua eten, drinken en tussendoortjes. Wat ons opvalt, is dat dat de kinderen mogen zijn wie ze zijn bij Iris. Er wordt rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen en het ritme dat ze gewend zijn, bijvoorbeeld met middagslaapjes. Daarnaast daagt Iris de kinderen cognitief uit, leren ze er, en maken ze mooie werkjes. De zelfredzaamheid van de kinderen wordt door Iris op een positieve manier gestimuleerd, denk hierbij aan: brood eten met een vorkje en het zelfstandig aan- en uitrekken van jas en schoenen. Wij zijn als ouders blij met Iris, raden haar van harte aan en willen geen andere gastouder meer!

schrijf een review voor Iris vd Hulst