Alie Venema

Hallo ik ben Alie!

Ik ben sinds 2015 gastouder in Swifterbant.
Geboren in Westdongeradeel (Fr.) op 2 augustus 1979, mama van Thijs (2006) en Maayke (2008), allebei al middelbare scholieren. Ik woon samen met mijn vriend Hans en zijn dochter Zoë is elke maandag gezellig bij ons. 

Ik ben bij toeval in dit vak gerold en het is zo ontzettend leuk, dat ik dit tot mijn pensioen blijf doen!
Doordat ik destijds op mijn lieve neefjes mocht passen, kwam ik erachter dat dit werk heel goed bij mij past. Ik heb daarna een verkorte opleiding gevolgd om officieel mijn papieren te halen als gecertificeerde gastouder.  De ervaring die ik al had opgedaan in mijn Pabo studie kwam hierbij ook goed van pas. 
Ik blijf mij bijscholen: uiteraard volg ik de verplichte EHBO cursus elk jaar, maar ook probeer ik zoveel mogelijk cursussen die het gastouderbureau aanbied te volgen en volg ik ook zelf een aantal (online) cursussen. 

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig: ik ben elke dag wel aan het haken en haak ook veel voor mijn (gast)kinderen. 3 keer per jaar krijgen mijn gastkinderen een gehaakte knuffel mee naar huis: met pasen, met kerst en met hun verjaardag (dan mogen ze zelf iets uitzoeken).
Op mijn vrije dagen maak ik ook graag kaarten. 

Ik probeer iedereen zich hier zo thuis mogelijk te laten voelen en volgens mij lukt dat tot nu toe best aardig als ik merk dat de kinderen hier vrolijk binnen komen en regelmatig roepen als ze worden opgehaald: "ahhh.. ben je er nu al?"

Ik woon praktisch naast de kinderboerderij, daar zijn we dan ook regelmatig te vinden. Ook zitten er een aantal speeltuintjes dichtbij, dus genoeg keus! Ik volg de behoefte van het kind, want ik kan wel een leuk werkje klaar hebben liggen.. ze zitten op dat moment misschien net druk in hun eigen spel of hebben helemaal geen zin in knutselen. We kijken wat de dag ons brengt mét nadruk op het ontwikkelen van hun eigen ik! 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Soort opvang: bij de gastouder thuis
Plaats: Swifterbant
Leeftijdscatagorieën: 0-4 jaar
Huisdieren: nee
Mogelijkheid BSO-opvang: bespreekbaar
Ophalen van scholen: nee
Bijzonderheden: n.v.t.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Opvangdagen

Maandag 07.00 - 18.00 uur
Dinsdag 07.00 - 18.00 uur
Donderdag 07.00 - 18.00 uur
Vrijdag 07.00 - 18.00 uur afwijkende tijden in overleg

Wat zeggen anderen over Alie Venema?

Sorry, er zijn nog geen reviews beschikbaar voor Alie Venema.

schrijf een review voor Alie Venema