Alie Venema

Hallo ik ben Alie!

Ik ben sinds 2015 gastouder in Swifterbant (per september 2023 Dronten).
Geboren in Westdongeradeel (Fr.) op 2 augustus 1979, mama van Thijs (2006) en Maayke (2008), allebei al middelbare scholieren. Ik woon samen met mijn vriend Hans en zijn dochter Zoë is elke maandag gezellig bij ons. 

Ik ben bij toeval in dit vak gerold en het is zo ontzettend leuk, dat ik dit tot mijn pensioen blijf doen!
Doordat ik destijds op mijn lieve neefjes mocht passen, kwam ik erachter dat dit werk heel goed bij mij past. Ik heb daarna een verkorte opleiding gevolgd om officieel mijn papieren te halen als gecertificeerde gastouder.  De ervaring die ik al had opgedaan in mijn Pabo studie kwam hierbij ook goed van pas. 
Ik blijf mij bijscholen: uiteraard volg ik de verplichte EHBO cursus elk jaar, maar ook probeer ik zoveel mogelijk cursussen die het gastouderbureau aanbied te volgen en volg ik ook zelf een aantal (online) cursussen. 

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig: ik ben elke dag wel aan het haken en haak ook veel voor mijn (gast)kinderen. 3 keer per jaar krijgen mijn gastkinderen een gehaakte knuffel mee naar huis: met pasen, met kerst en met hun verjaardag (dan mogen ze zelf iets uitzoeken).
Op mijn vrije dagen maak ik ook graag kaarten. 

Ik probeer iedereen zich hier zo thuis mogelijk te laten voelen en volgens mij lukt dat tot nu toe best aardig als ik merk dat de kinderen hier vrolijk binnen komen en regelmatig roepen als ze worden opgehaald: "ahhh.. ben je er nu al?"

Ik woon praktisch naast de kinderboerderij, daar zijn we dan ook regelmatig te vinden. Ook zitten er een aantal speeltuintjes dichtbij, dus genoeg keus! Ik volg de behoefte van het kind, want ik kan wel een leuk werkje klaar hebben liggen.. ze zitten op dat moment misschien net druk in hun eigen spel of hebben helemaal geen zin in knutselen. We kijken wat de dag ons brengt mét nadruk op het ontwikkelen van hun eigen ik! 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Soort opvang: bij de gastouder thuis
Plaats: Swifterbant (Dronten per sept 2023)
Leeftijdscatagorieën: 0-4 jaar
Huisdieren: nee
Mogelijkheid BSO-opvang: bespreekbaar
Ophalen van scholen: nee
Bijzonderheden: n.v.t.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Opvangdagen

Maandag 07.00 - 18.00 uur
Woensdag 07.00 - 18.00 uur
Donderdag 07.00 - 18.00 uur
Vrijdag 07.00 - 18.00 uur afwijkende tijden in overleg

Wat zeggen anderen over Alie Venema?

Carianne Kol schreef op 09 February 2023

Onze 2 kids komen vanaf het eerste begin bij Alie. We ervaren haar als een heel betrokken en kundig gastouder, met bij ons passende normen en waarden. We hebben haar vaak om (opvoed)advies gevraagd. Er wordt vaak geknutseld en buiten gespeeld. De kinderen voelen zich er thuis.

Nicole Janssen schreef op 19 December 2022

Onze zoon was 1 jaar toen hij voor het eerst naar de opvang ging en dus bij Alie kwam. In het begin was het even flink wennen voor hem. Maar al snel had hij zijn draai gevonden. Hij gaat dan ook met veel plezier naar Alie. Ook is hij erg enthousiast over de andere kinderen die er spelen. Eenmaal aangekomen bij de voordeur heeft hij geen oog meer voor ons en is dan al snel bij de andere kinderen te vinden. Inmiddels gaat onze dochter van 3 maanden ook mee. Hier hebben wij ook een goed gevoel bij. Als je iets te bespreken hebt is daar altijd tijd voor en ze denkt altijd met je mee. We zijn erg blij met Alie haar betrokkenheid, flexibiliteit en geduld met de kinderen.

Familie Van Nifterik schreef op 08 September 2022

Onze zoon was 10 weken oud toen hij voor het eerst bij Alie in de opvang kwam. De eerste tijd ging het dan ook heel fijn. Ook het contact met Alie was prettig en je werd als ouder op de hoogte gehouden. echter na enige tijd, toen onze zoon 4 maanden oud was kwamen de waterpokken bij haar in de opvang. Wij besloten onze zoon niet te brengen vanwege zijn jonge leeftijd. Echter hebben wij deze dag natuurlijk wel betaald volgens contract want een vervangende dag was ook niet mogelijk. Enige tijd later zou onze zoon weer op zijn vaste dag komen, maar liet Alie een kindje extra in de opvang komen die op dat moment ook de besmettelijke waterpokken had, terwijl zij wist hoe wij als ouders erover dachten. Wij besloten daarom weer onze zoon thuis te houden vanwege zijn leeftijd. Aangezien zij ervoor koos een kind extra te laten komen waardoor wij ons genoodzaakt voelde onze zoon opnieuw thuis te houden vonden wij het dan ook niet meer dan normaal dat deze dag niet in rekening werd gebracht. Echter stond Alie meer achter het afgesloten contract dan achter het welzijn en de gezondheid van onze zoon. Hierdoor is dan ook een conflict ontstaan. Het gastouder bureau heeft geprobeerd te bemiddelen, maar helaas zonder gewenst resultaat voor een ouder die alleen het beste voor zijn/haar kind wil. Kortom wij hebben helaas hierdoor een erg slechte ervaring en vinden dan ook dat het welzijn en gezondheid van onze zoon niet op de eerste plaats heeft gestaan.

schrijf een review voor Alie Venema