José Dokter- Staamer

Hallo ik ben José

Ik ben geboren op 21-09-1990 in Leeuwarden en ik ben in 2016 naar Dronten verhuisd. Samen met mijn man en twee kinderen wonen wij aan De Eclips in Dronten midden. In 2015 heb ik de opleiding HBO Social Work, pedagogiek, afgerond. Daarna heb ik meerdere banen gehad waarbij kinderen altijd centraal stonden. Zoekende naar iets dat bij mij past, ben ik uitgekomen op het gastouder zijn. In mijn opvang hoop ik kinderen een warm plekje te kunnen bieden die zo vertrouwd is dat zij zich kunnen ontwikkelen op elk gebied.

De ontwikkeling van ieder kind verloopt op hun eigen unieke manier. Aan mij de taak om hierbij zo goed mogelijk aan te sluiten. Wat ik belangrijk vind in deze taak is het luisteren naar de behoeftes van het kind. Wat willen zij leren, want juist dat maakt ze gemotiveerd om te leren en te ontwikkelen. Vanuit hun beleving/ervaring een knutselwerkje maken of naar aanleiding van een gebeurtenis een aansluitend verhaal, dat zijn verschillende manieren van mijn werken. Vanuit de behoefte van het kind.

In het werken met kinderen vind ik het erg belangrijk om goed contact met de ouder(s) te hebben. Normen en waarden, regels en grenzen, wensen rondom jullie kind(eren), daar hebben jullie als ouder(s) een mening over en die hoor ik graag. Op deze open manier hoop ik dat er een warm contact ontstaat die voor beide fijn aanvoelen. Uiteindelijk zijn jullie de professionals van jullie eigen kind.

Mijn motto: Maak plezier en ontdek!


Soort opvang: In eigen huis       
Plaats, wijk: midden Dronten
Leeftijdscatagoriën: 0-4, in overleg 5+
Huisdieren: 2 konijnen
Mogelijkheid BSO-opvang: nee
Ophalen van scholen: nee
Bijzonderheden: geen

Opvangdagen

Maandag 07.00 - 18.00 uur
Dinsdag 07.00 - 18.00 uur
Donderdag 07.00 - 18.00 uur

Wat zeggen anderen over José Dokter- Staamer?

Marjolein schreef op 26 September 2022

Warmte, gezelligheid, structuur en heel veel liefde voor de kindjes. Dat is wat je kan verwachten als José de gastouder is voor je kindje(s)... Inmiddels 4 jaar geleden kwam ik via Ridder Roeland bij José voor een kennismakingsgesprek. Vanaf moment 1 voelde ik dat mijn kindje heel welkom was. Rosa is 4 jaar lang met het grootste plezier naar José gegaan. Als baby'tje weigerde zij veel de fles en kon niet goed alleen slapen. José ging op een natuurlijke manier mee in Rosa haar behoeften en onze wensen daarin. Er werd gedragen, vaker kleine voedingen aangeboden, ik werd echt goed op de hoogte gehouden. En als het eigenlijk niet ging werd me dat ook altijd tijdig verteld zodat we samen naar een oplossing konden kijken. Door niet te forceren en echt naar de behoeftes van Rosa te kijken toen ze nog zo klein was, is José een veilige haven voor Rosa geworden. Ze heeft bij José de ruimte gekregen om zich buitens huis te ontwikkelen tot een eigenwijze, zelfzekere kleuter. Die wel heeft leren omgaan met grenzen en regels. Want die waren zeker nodig en kon José op een hele fijne maar duidelijke manier bieden. Ook Marthije is met veel plezier een jaar lang bij José geweest en mist het fijne spelen bij haar nog steeds 😉 Ik kan dus niet anders dan deze lieve, kundige gastouder aanbevelen ❤

Marcel en Rianne schreef op 23 February 2022

Onze eigen gastouder was een tijdje ziek, dus konden we onze dochter naar José brengen. Vooraf was dat best spannend, maar dat was nergens voor nodig! Olivia voelde zich snel vertrouwd bij José en ook als ouders vonden wij het contact heel fijn. We hebben aan onze dochter niet gemerkt dat ze moest wennen, het ging gewoon vanzelf. José is lief en wij zullen onze dochter zo weer naar haar brengen!

Marina schreef op 04 January 2022

Zoek je een fijne, vertrouwde gastouder waarbij je je als ouders gelijk goed voelt dan zoek je José! Ons zoontje Niek ging vanuit geen opvang naar 10u op een dag opvang bij José toen hij al 3,5 was. Spannend voor iedereen. Maar de rust die José uitstraalt, de ruimte die ze Niek gaf zonder afstand te houden, maakte dat wij aan’t werk konden zonder zorgen over Niek. José wisselt vrij spelen af met tal van activiteiten binnen en buiten. Waarbij Niek helemaal vrij was om wel of niet mee te doen aan de binnen activiteiten. José stimuleert in de ontwikkeling en heeft ook echt verstand van wat ze doet. Ze kan benoemen waarom die bepaalde activiteit stimuleert bij de ontwikkeling van mijn kind. In de opvang is veel speelgoed en spelmateriaal aanwezig. José is niets dan liefde. Een gastouder waar wij Niek met heel veel plezier brachten. Ook Niek zelf was binnen korte tijd dol op José. Het voelde als thuis voor ons allemaal. Precies wat wij zochten voor Niek.

Cherelly schreef op 26 January 2021

Daylen gaat al bijna 2 jaar met heel veel plezier naar José, hij voelt zich helemaal op zijn plek en krijgt van José de ruimte om zich te ontwikkelen, leren, spelen, en vrij te zijn voor wie hij is. Voor José is ieder kind uniek en wordt hier op ingespeeld. Ze gaan vaak de natuur in en zijn regelmatig creatief bezig. Ook gaan ze vaak zingen en dansen en leren ze samen spelen. José is lief, zorgzaam, en heel flexibel. Ze zorgt voor rust en regelmaat bij de kinderen en ze weten waar ze aan toe zijn. Wij zijn ontzettend blij dat Daylen bij José mag zijn.

Marinka Hardjoprajitno schreef op 13 September 2020

Papaas en mamaas ! Als je op zoek bent naar een gastouder die haar werk vol liefde en passie uitvoert, dan raden wij José aan! José is een warm mens en ontvangt je kindje in alle liefde en veiligheid, inclusief jullie zelf als ouder. Ze ziet het kind zoals hij of zij is en speelt in op zijn of haar behoeften. José is creatief, in alle opzichten van het woord, spontaan, heeft een groot empatisch vermogen en werkt kindvolgend. Daarbij gaat alles in overleg met jou als ouder, een prettig manier van samenwerken om zo samen de ontwikkeling van je kindje te bevorderen! Lieve José, je bent een veilige haven geworden voor Jace en wat gaat hij altijd met plezier naar je toe ♡

Deborah schreef op 03 June 2020

Jaaa lieve vraagouders, ik raad Jose met 100% aan. Ze geeft zoveel liefde en wamte aan de kinderen, ze is ondernemend, positief, creatief en vooral zorgt ze enorm goed voor de kinderen. Jose je bent een topper! Fijn dat Julian bij jou zichzelf mag en kan zijn en zoveel plezier bij je heeft.

schrijf een review voor José Dokter- Staamer