Vera Koffeman

Hoi ik ben Vera!

Mijn naam is Vera Koffeman-Vos, 35 jaar, stadsmeisje verstopt in het dorp Swifterbant waar ik sinds 2017 met veel plezier woon. Sinds 2012 getrouwd met mijn leuke vent Ezra Koffeman en moeder van twee heerlijke jongens.

In het dagelijks leven geniet ik van mijn gezin, mijn werk met kinderen, het lezen van boeken, de moestuin en het maken van lange wandelingen in de natuur.

Ik heb altijd al een passie gehad voor kinderen. Hoe heerlijk is het als je een kind mag laten stralen. Ik heb een christelijke levensovertuiging. Ik hoop dat dit zichtbaar mag zijn in ons gezin (bijvoorbeeld door de boeken die wij lezen of de liedjes die wij zingen).

Na het afronden van de PABO heb ik 12 jaar gewerkt in het (speciaal) onderwijs en binnen de opvang werk ik nu zo’n 10 jaar. Dit heeft er voor gezorgd dat ik heb mogen proeven van verschillende ontwikkelingsstromen, pedagogische visies en onderwijs verbeteraars. Bij de Boomtuin plukken wij graag de vruchten van verschillende stromingen om zo een ‘sausje’ te maken die past bij jouw kindje. Zo ‘proeven’ wij wel dagelijks van uitgangspunten uit het Montessorionderwijs. Een stukje autonomie geven aan het kind door het kind een stukje zelfstandigheid te geven in de dagelijkse taken. Of een knutselactiviteiten die de eigen creativiteit van een kind stimuleert. Tegelijk zijn er bij de Boomtuin ook knutselactiviteiten die juist weer meer gericht zijn op het ontdekken van verschillende materialen (sensorische activiteiten) of die kinderen juist helpen bij het groeien in hun grove en fijne motoriek (bijv. door de schrijfdans). Zo pak ik graag uit mijn gereedschapskistje wat passend is voor jouw kindje en blijf ik mij altijd verder verdiepen in theorie en cursussen. Ook bij de allerkleinste kinderen stem ik vooral af bij de behoeftes van het kind en de ouders om de opvang ook echt passend te maken.

Wat ik verder nog over ‘Vera’ kan zeggen… Ik ben nogal een gevoelsmens. Verbinding zoeken en oprechte aandacht hebben voor anderen. Ik hou ervan. Als jouw kindje met plezier naar de opvang komt is mijn dag geslaagd.

Leuk als ik jou en je kindje een keer mag ontmoeten. Voel je altijd welkom voor een kennismakingsgesprek. 

Zonnige groet, Vera


Soort opvang: in huis gastouder
Plaats, wijk: Swifterbant
Leeftijdscatagorieën: 0-4
Huisdieren: nee
Mogelijkheid BSO-opvang: nee
Ophalen van scholen: nee
Bijzonderheden: -

Opvangdagen

Maandag 07.00 - 18.00 uur
Dinsdag 07.00 - 18.00 uur

Wat zeggen anderen over Vera Koffeman?

Rob & Alejandra schreef op 07 November 2023

Zodra wij binnenstappen bij Vera, geeft Sev een grote lach. Voor ons een teken dat onze zoon het naar zijn zin heeft, zich prettig voelt en met plezier bij de gastouder is. Sev is vanaf 3 maanden bij Vera en zover dat kan wordt hij overal bij betrokken, knutselen, boekjes lezen, spelen in de tuin, wandelen en uitjes. Naast de activiteiten maakt Vera een feestje van de maaltijden, ze steekt hier tijd en liefde in. Ze kinderen krijgen gevarieerde verse/uit eigen tuin maaltijden. Ook ontvangen wij gedurende de opvangdag, foto's en lieve berichtjes over hoe de dag gaat. Hier word je als ouder heel vrolijk van! De communicatie is heel fijn, alles is bespreekbaar en Vera zal altijd eerlijk zijn. Wij zijn heel blij dat wij onze zoon op zo’n fijne plek mogen brengen, ze geeft de kindjes veel liefde en aandacht maar ook de ouders.

Herjan & Laura schreef op 12 December 2022

Onze dochter heeft altijd zin om naar Vera te gaan. Vera onderneemt veel, zo zijn er wel eens uitstapjes naar het bos, wordt er rekening gehouden met het voorbereiden voor de feestdagen door middel van liedjes, verhaaltjes en bijpassende creatieve activiteiten. Wij staan elke keer weer versteld van de knutselwerkjes waar onze dochter mee thuis komt. Het eten wordt vers bereid en de kinderen leren door middel van de moestuin waar het eten vandaan komt. Vera heeft een liefdevolle benadering, naar zowel de kinderen als de ouders. Een uitgebreid verslag van hoe de dag ging ontvangen wij als ouders elke keer, zo leuk om dat te lezen. Wij zijn 100 procent enthousiast en dankbaar voor de plek bij Vera!

Serah & Benjamin schreef op 07 December 2022

Wat een fijne plek biedt Vera voor ons zoontje. Ze is een lieve gastouder en heeft écht aandacht voor de kinderen. Ze voelt goed aan waar de behoeftes liggen en neemt daar de tijd voor. Ons zoontje, nu 8 maanden, voelt zich goed op zijn gemak bij haar (begroet haar iedere keer met een grote lach) en in haar thuisomgeving. Ondanks zijn jonge leeftijd betrekt Vera hem waar mogelijk bij de knutselwerkjes (waarin ze heel creatief is). Ze bereidt iedere opvangdag verse biologische fruit/groente hapjes (uit eigen moestuin). Ze gaat regelmatig met de kinderen naar buiten (er is een heerlijke buitenruimte, met o.a. een moestuin en kippen, waar de kinderen volop kunnen spelen en ontdekken). Alles gaat in goed overleg, wat erg prettig is. Wij kunnen ons geen betere gastouder wensen voor ons zoontje!!

schrijf een review voor Vera Koffeman