Mariska Jilderda

Hallo ik ben Mariska!

Geboren in 1984. Samen met mijn 2 dochters (’11 en ’13) woon ik aan de Havenkade in het centrum van Dronten. Er is nog genoeg ruimte en liefde voor meer kinderen in huis. Door mijn grote liefde voor kinderen en de goede combi met het moederschap ben ik 7 jaar geleden gastouder geworden. Hiervoor heb ik de opleiding Helpende, zorg&welzijn gevolgd en heb ik mijn kinder-EHBO certificaat behaald.

Het allerbelangrijkste aan opvoeding vind ik dat kinderen de ruimte en de tijd moeten hebben om zelf te kunnen spelen. Daarom bied ik verschillende soorten speelgoed aan waarin kinderen hun fantasie kwijt kunnen en zich op verschillende manieren kunnen ontwikkelen. Naast dat kinderen hun energie kwijt moeten, vind ik rust ook erg belangrijk en dat probeer ik te creëren door regelmaat toe te passen in het dagschema. Door een vast dagschema, weten de kinderen waar ze aan toe zijn.

Ik werk met een voorschools educatieprogramma: Kiki. Dit is een knuffelbeer die ons elke maand meeneemt in een nieuw thema. Aan de hand van dit thema maken we 1 à 2 keer per week een knutselwerkje en leren de kinderen spelenderwijs woordjes.

Gezonde voeding vind ik erg belangrijk. Dit betekent dat ik veel variatie aanbreng in de voeding, we eten zo min mogelijk suiker en veel vezels en vitaminen.

Ik vind het ontzettend leuk om dit werk te doen en vind het heerlijk om kleine kinderen aandacht te geven en te helpen op weg naar zelfstandigheid, maar ik kan ook echt genieten van kinderen die hun fantasie gebruiken tijdens het spelen.

Binnenkort komen er weer plekjes vrij voor nieuwe kinderen, dus vraag gerust naar de mogelijkheden. Er is veel mogelijk in overleg.

Misschien tot ziens!


Soort opvang: bij de gastouder thuis
Plaats, wijk: Dronten-Cenrum, Havenkade
Leeftijdscatagorieën: 0-4 jaar
Huisdieren: nee
Mogelijkheid BSO-opvang: nee
Ophalen van scholen: nee
Bijzonderheden: n.v.t.


Opvangdagen

Dinsdag 07.00 - 18.00 uur
Donderdag 07.00 - 18.00 uur
Vrijdag 07.00 - 18.00 uur

Wat zeggen anderen over Mariska Jilderda?

Anoniem schreef op 19 December 2021

Mariska is een erg lieve gastouder/opvang. De kinderen kunnen naar hartelust spelen. Geen ouderwetse dwang "nu moet dit, nu moet dat" omdat de klok zegt dat het zo laat is. Alle vrijheid voor de kleintjes om zich te ontwikkelen op hun eigen tempo en met hun eigen ding waar ze goed in zijn. Maar ook vastigheid en regelmaat. De knutseltjes die ze mee naar huis mogen nemen zijn super leuk en creatief.

Linda Dubel schreef op 23 November 2021

Onze dochter Maja 2 jaar heeft het erg naar haar zin bij Mariska. Voor ons is het een goede match, omdat we vergelijkbare normen en waarden hebben, gezond en gevarieerd eten & drinken hoog in het vaandel staat, er ruimte is voor creativiteit en ontwikkeling, kids er ook lekker zelf mogen spelen en vooral zichzelf mogen zijn. Dit alles met en een goede dosis humor maakt het voor ons een plek waar we Maja 3x per week graag heen brengen.

schrijf een review voor Mariska Jilderda