Wat houdt mijn werk als gastouder in?

Wat houdt mijn werk als gastouder in?

Vind je het leuk om met kinderen te werken en werk je graag zelfstandig? Dan is het gastouderschap misschien wat voor jou. Ook als je zelf kinderen hebt en het fijn vindt om thuis met ze te kunnen zijn, maar tevens wilt werken, kan het gastouderschap de ideale baan voor jou zijn.

Als gastouder kun je kinderen in je eigen huis opvangen, of werken als oppas bij een gezin aan huis. Opvang bij het gezin aan huis valt meestal onder de regeling dienstverlening aan huis.

Hoeveel kinderen?

Als gastouder vang je per dag maximaal zes kinderen op, dit is inclusief je eigen kinderen tot 10 jaar Je mag zelf aangeven welke dagen en tijden je beschikbaar bent, ook mag je zelf je uurtarief aangeven. (Ridder Roeland hanteert een adviestarief van € 5,60 - €5,95,- per uur per kind)

Een tweede thuis

Veiligheid en vertrouwdheid zijn de basis voor een goede ontwikkeling van jonge kinderen. Wanneer kinderen ouder worden hebben zij behoefte aan uitdaging en willen zij ook graag met andere kinderen spelen. Gastouderopvang combineert deze twee belangrijke aspecten in een gezellige, huiselijke sfeer.

Veel ouders kiezen bewust voor gastouderopvang omdat het kleinschalig en flexibel is. Ouders kiezen ervoor om de zorg van hun kind(eren) aan jou over te dragen. Dit is een hele verantwoordelijkheid voor jou als gastouder. Wij verwachten dan ook dat je een veilige en liefdevolle omgeving aanbiedt waarin het kind zich vertrouwd voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.

Blijven ontwikkelen

Naast de dagelijkse zorg die je biedt is het ook de bedoeling dat je activiteiten onderneemt. Denk dan bijvoorbeeld aan wandelen, voorlezen, knutselen, puzzelen enzovoorts.

Ook vindt Ridder Roeland het belangrijk dat je als gastouder up-to-date blijft. Daarom organiseren wij regelmatig thema-bijeenkomsten. Wij vinden het leuk als je daarbij aanwezig bent.